SMPK SANTO
BERNARDUS MADIUN TAHUN AJARAN 2019/2020
Alamat : Jl.
Jend. A. Yani No 7 Telp. (0351) 452083 Madiun
Hari : Sabtu, 18 April 2020
Mata Pelajaran : Bahasa Jawa
Kelas : Delapan / VIII
Waktu : Pk.09.30 – Pk. 11.30
Petunjuk
Mengerjakan :
·
Kerjakan Pk.09.30 - Pk.11.30 di WORD urut
sesuai nomor !
·
Apabila ada jawaban
yang digambar di buku/kertas atau folio,silahkan di foto lalu copy ke WORD!
·
Setelah selesai kirim
ke email : dionisiusdevrioktafiyanto@gmail.com
·
Waktu mengerjakan 120
menit !
·
Jawablah pertanyaan
dengan tepat dan kerjakan semaksimal mungkin !
·
Untuk Soal A dikerjakan
lengkap (tidak hanya a,b,c saja tetapi ekor juga ditulis) !
·
Untuk Soal B dikerjakan
lengkap (tidak hanya mengisi titik-titiknya saja) !
·
Untuk Soal C silahkan
mencari di internet 1 saja contoh tembang (pocung, gambuh, kinanthi,….dll) !
·
Kerjakan dengan penuh tanggung
jawab dan jujur !
·
Pekerjaan yang dikirim
wajib disertakan nama lengkap, no.absen dan kelas!
·
KKM Bahasa Jawa : 70
A. Pilihlah
jawaban a,b,c dan d yang paling benar!
Asparagus
utawa ing basa ilmiahe diarani Asparagus Officinalis, sawijine tanduran sayuran
sing akeh pedahe. Tanduran sayuran sing asale saka dharatan Yunani iki sing
dimasak tunase utawa rebung-e kaya tanduran pring. Asparagus kalebu jinise
sayuran sing larang regane, mung restoran-restoran gedhe lan hotel berbintang
sing lumrahe nyedhiani menu masakan Soup Asparagus. Awit Asparagus enak rasane,
akeh gizine, lan akeh kasiyate. Salah sijinekasiyate yaiku bisa kanggo tamba
samubarang lelara, kayata lara kanker, disentri, paru-paru, lan radang
tenggorokan, uga bisa kanggo ningkatake stamina lan kekuatan awak , sarta bisa
nglancarake turas. Ing Asparagus kinandhut Enzim Asparagine, yaiku jinise Asam
Amino Non-Esensial sing diurai dadi Asam Aspartat lan Amoniak sing gunane
kanggo mateni ngrembakake sel kanker. Ing Asparagus uga kinandhut gizi kang
cukup dhuwur lan apik kanggo njaga kasarasan awak. Saben 175 gram
Asparagus,ngandu: Protein 4,2 gr, Lemak 4,0 gr, Karbohidrat 6,3 gr, Kalsium 33
mg, Fosfor 93 mg, Zat besi 1,8 mg, Tiamin 23 gr, Riboflavin 30 mg, Niasin 2,1
mg, Vitamin C 40 mg, lan Vitamin A 1820 (SI).
1. Manut sejarahe,
Asparagus iku sawijine tanduran sayuran sing asale saka ngendi?
2. Manut wacan ing
dhuwur Asparagus sawijine golongan sayuran sing dimasak apane?
a. saka Italia c.
saka Yunani
b. saka Swiss d. saka Prancis
a. godonge c.
kembange
b.
wohe d.
rebunge
3.
Apa sebabe
Asparagus kalebu jinise sayuran sing larang regane lan mung restoran-restoran
gedhe lan hotel berbintang sing lumrahe nyediani menu masakan Soup Asparagus?
a. Awit Asparagus asale saka eropa
b. awit ora saben panggonan bisa ditanduri Asparagus
c. Awit Asparagus mung cocog ditandur ing panggonan sing
adhem
d. Awit Asparagus enak rasane, akeh gizine lan akeh
kasiyate
4. Ing ngisor iki kalebu kasiyate Asparagus sing bisa
kanggo tamba samubarang lelara,kajaba….
a. kanker c. Paru-paru
b. disentri d.
thypus
5. Ing Asparagus kinandhut sawijine enzim jinise Asam
Amino Non-Esensial sing diurai dadi Asam Aspartat lan Amoniak sing gunane
kanggo mateni ngrembakake sel kanker, enzim kasebut jenenge esnzim apa?
a. Enzim Asparagine c.
Enzim Amilase
b. Enzim Ptialin d.
Enzim Tiroksin
6. Ing ngisor iki kalebu kandhutan gizi sing ana ing
Asparagus, kajaba….
a. protein c.
zat besi
b. lemak
d.
vitamin B
B. Lengkapana sekar macapat “mijil pelog 6” sing ana ing ngisor iki!
6 6
1’ 2’
2’ 2’ 2’
2’ 3’ 1’
Su - ka …. - ….. kun - juk ma - rang ….. – ….
6 1’
2’ 3’ 1’
2’
De - ne ….. - …. ki – ta
2’ 2’
3’ 1’ 6
5 5 6
5 3
War - na …… -… su - gih … – ….– …. –…..
5 3
5 5 5
5 6 5
3
Ing - kang … -….. ugi tan - pa
….. - …….
5 6
6 6 6
6
…. - …. sa – mi….. -…..
5 3
5 5 3 2
Mrih ….– …– … ni - pun
C. Gawenen/golekana sekar macapat kaya tuladha ing dhuwur 1 wae!
Kriteria
penilaian : (soal A + soal B +
soal C) : 3
:
( 6 + 10 + 14 ) : 3
: 30 : 3
: 10
Pengumpulan tugas 23 Maret – 4 April 2020
Mata Pelajaran Bahasa Jawa Kelas VIII dengan materi tembang macapat, siswa diberikan tugas untuk merekam suara/lantunan nembang macapat “mijil pelog nem” yang sudah diberikan contoh sebelumnya, kemudian dikirim/ dikumpulkan via WhatApp Voice.
Tidak ada komentar:
Posting Komentar
Catatan: Hanya anggota dari blog ini yang dapat mengirim komentar.